16 februari 2024

Meest gestelde vraag: Wat moet mijn kind aan?

Meest gestelde vraag door ouders? 'Wat moet mijn kind aan?'

Tip 1. Niets moet
Natuurlijk heb ik wel ideeën over outfits tijdens een shoot. En toch is mijn belangrijkste kledingtip om te kijken wat bij het kind past. Momenteel zie je veel zwarte outfits bij een portretshoot. Mooi met de zwarte achtergrond maar bij bijvoorbeeld een baby/dreumes is dit hard in het gezicht. Kijk naar je kind en trek hem of haar iets aan wat normaal gesproken ook gedragen wordt en bij jullie past. 

Tip 2. Less is more 
Felle kleuren, drukke prints of grote logo's? Liever niet. Wanneer je voor eenvoudige kleding kiest, gaat de aandacht naar het gezicht. Laat dat nou net de bedoeling zijn van een portretfoto. 

Tip 3. Ga voor een klassieke look
Een portret dat je raakt met klassieke eenvoud - dat typeert mijn stijl. Door voor een klassieke look te gaan, komt alles mooi samen en heb je een tijdloos kunstwerk voor aan de muur. Denk hierbij aan neutrale kleuren, donkerblauw of zwart, blouses, polo's, broderie. Probeer hierbij niet te kiezen voor iets wat teveel een trend is. 

Tip 4. Wit/creme 
Lichte kleding haalt het gezicht op. Een lichte kleur reflecteert in de huid waardoor de belichting nog beter zijn werk doet. Bovendien zorgt deze 'clean look' voor een frisse uitstraling.

Tip 4. Donkerblauw in plaats van zwart 
Past zwart niet bij jullie maar wil je wel graag een donker kledingstuk? Ga voor donkerblauw! Dit zorgt voor een klassieke uitstraling. Ook mooi met een wit kraagje onder de trui voor een nog meer klassieke look. 

Tip 5. Romantische stijl bij meiden 
Mijn favoriet bij meisjes! Denk hierbij aan broderie, kant, grove breisels, zwierige jurkjes in effen kleur. Een prachtige stijl voor jullie mooie kunstwerk aan de muur.

Check je ook mijn Instagram pagina voor nog meer kledinginspiratie?